AKTUALITÁSOK

Bérház épület a Keleti pályaudvarnál

2021. október

Új önkormányzati bérház létesül a Keleti pályaudvarnál bruttó 8000 m2 alapterülettel. Az épületgépészeti tervezési program összeállítása során különböző lehetséges energiaellátási megoldásokat mutattunk be Építtető Képviselőinek, mely során ismertettük az egyes rendszermegoldásokkal elérhető komfortszinteket, üzemeltetési szempontokat, a várható bekerülési költségeket. A döntéselőkészítő koncepció alapján összhangban a hatályos energetikai előírásokkal, figyelembe véve a helyi adottságokat és az épület építészeti kialakításait központi gázüzemű és hőszivattyús fűtési-hűtési, használati melegvíz (HMV) termelő rendszert terveztünk. A lakások energiaellátását lakásonként tervezett kompakt hőközponttal terevztük, a HMV energiaellátást lakásonkénti hőcserélővel, így központi cirkulációs hálózat kiépítése nélkül valósítottuk meg a HMV ellátást. Az alkalmazott műszaki megoldással nem kerül kiépítésre nagy kiterjedésű HMV hálózat, így minimalizáltuk a legionella baktériumok jelenlétének kockázatát.

épületgépészet

Új gyártó üzem a Wellis Zrt. új ózdi telephelyén

2021. június

A Wellis Magyarország Zrt. Ózdon telephely megvásárlással tovább növeli termelőkapacitását. Az új ózdi telephelyen a meglévő épületek hasznosítása mellett új épületek létesítését is tervezi: a kapacitásbővítés keretin belül kialakításra kerül egy új extrúder csarnok, melyben 8 db extrúder berendezés és hozzá kapcsolódó kiszolgáló technológia és szociális blokk kap helyet. Az épület energiaellátása a technológia által megkövetelt igényekhez illeszkedve központi hőszivattyús klímatechnikai rendszert terveztünk.

épületgépészet

Döntéselőkészítő tanulmány terv – Inkubátorház

2021. március

Önkormányzat saját tulajdonában lévő több éve üresen álló épületegyüttes hasznosítását tervezi inkubátorház funkcióval. A megbízás keretén belül a tervezett korszerűsítés lehetséges műszaki megoldásai kerültek bemutatásra, azok várható bekerülési költségeivel. A döntéselőkészítő tanulmánytervben az új építészeti kialakításhoz több lehetséges hűtési és szellőztetési megoldást mutattunk be. Az korszerűsítési műszaki megoldások során figyelembe vettük a hatályos energetikai előírások szerinti követelményeket.

épületgépészet

Egészségügyi eszköz gyártó üzem

2020. december

A gyógyászati ezközöket gyártó cég telephely bővítés keretin belül új ~1500 m2-es gyártó és raktárcsarnok építését tervezi. A földszintes csarnok szerkezetű gyártó és raktár területhez egy kétszintes iroda terület kapcsolódik. Az épület központi fűtési-hűtési energiaellátó rendszerrel terveztük, fan-coil hőleadókkal. A gyártó területen nagynyomású légcsatornázható ipari fan-coil-ok biztosítják a szükséges hűtési igényt, befúvó oldalon nagy indukciójú örvénybefúvókkal az egyenletes hőmérséklet és sebességeloszlás érdekében. Az épületgépészeti rendszerek vezérlése, felügyelete központi épületfelügyeleti rendszeren keresztül biztosított.

épületgépészet

Fókuszban a kultúra

2020. április

A budai Fonó Zeneház a magyar népzene és néptánc ikonikus helye. Az épületben kialakított helyiségfunkciók lehetővé teszik az épület egésznapos használatát: a délelőtti táncpróbáktól kezdve, a délutáni könyvbemutatón át, az esti koncetig. A folyamatos emberi tartózkodás ellenére az épületben jelenleg légtechnikai és hűtési rendszer nem üzemel, amelyek hiánya levegőtlenséget, nyáron túlmelegedést okoz. Tulajdonosi igények szerint új központi légtechnikai és klímatechnikai rendszer létesül. A tervezés során törekedtünk, hogy minél minimálisabb bontási munkával megvalósulhasson a kiépítés. Az új rendszermegoldással jóval magasabb komfortszint biztosítható, ami mind az előadóművészek, mind a vendégsereg közérzetét javítja.

épületgépészet

Korszerűsítik a BVSC asztalitenisz épületét

2020. március

Megkezdődött a BVSC-Zugló telephelyén üzemelő asztalitenisz épület rekonstrukciója. A csarnok jellegű épület egy része a korábbi években részlegesen felújításra került, jelen korszerűsítés keretein belül a teljes épület gépészeti kiszolgáló rendszere megújul. A tervezés első fázisában koncepciós tervdokumentációt állítottunk össze a BVSC részére, mely az egyes opcionális rendszerek műszaki tartalma mellett ismertette a várható bekerülési költségeket. Ennek eredményeként született meg a végleges műszaki tartalom: az épület teljesen új hőközpontot kap korszerű zárt égésterű kondenzációs gázkazánokkal a jelenlegi elavult magashőmérsékletű nyílt égésterű kazánok helyett. A komplett szekunder fűtési rendszer cserére kerül: új csőhálózattal, hőleadókkal, a helyiségfunkfciók alapján zónázott hőmérséklet szabályozással. Az edzőterem központi  hővisszanyerős szellőztetést kap, melyet későbbi ütemben hűtési energiaellátással lehet kiegészíteni. Ezekkel a műszkai megoldásokkal az eddiginél jóval komfortosabb környezetet teremtünk a jövő sportolói számára!

épületgépészet

Bővül a Gyömrői bölcsőde

2019. december

Pályázati kereteken belül két új gyermekszobával, fürdetővel rendelkező épületrésszel bővül a meglévő, üzemelő bölcsőde. A bővítéssel 24 fővel növekedik az intézmény befogadóképessége. Az új épületrész tervezése során sikerült megcélozni a közel nulla energiaigényű épületekre vonatkozó követelményeket. Az épület korszerű építési technológiával épül, a meglévő épület energiaellátó rendszerétől független, levegő-víz hőszivattyús hőtermelő került betervezésre. A teljes épületben padlófűtési és mennyezetfűtési rendszert terveztünk. A hőszivattyús rendszerkialakítással a nyári szezonban a mennyezefűtési rendszerrel  hűtési üzemben történő üzemeltetésre is lehetőség van, így növelve a gyerekek komfortérzetét.

AZON DOLGOZUNK, HOGY A LEGJOBB ÉPÜLETGÉPÉSZETI SZOLGÁLTATÁSOKAT NYÚJTSUK ÖNNEK!

Garantáljuk a legmagasabb szintű szolgáltatást, több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk. Kérjen árajánlatot még ma!

Parsch Ádám

Iroda

1027 Budapest,

Margit krt. 24.

Levelezési cím

1111 Budapest,

Budafoki út 10/A 4/4.

Email

info@parsch.hu

Impresszum

Cég: Parsch Kft.

Székh.: 1016 Bp., Berényi utca 9/b. 2. ép. mfsz. 9.

Adósz.: 10797785-2-41

Cégj.: 01-09-260284

+36202365184

1027 Bp., Margit krt. 24.

1111 Bp., Budafoki út 10/A 4.em. 4.

info@parsch.hu

Minden jog fenntartva © 2021 / NR Media Kft.